vineri, 10 ianuarie 2014

Sfaturi 1

Eckhart Toile

Sfaturi



          • Sa întâmpini orice şi pe oricine într-o stare de LINIŞTE, în locul zgomotului mental, este marele dar pe care il poţi oferi Universului.
          • Ii spun LINIŞTE, dar este un giuvaer cu multe fete: aceasta Linişte este şi bucurie, dar şi iubire.
          • Adevărul este fara timp.
          • Iisus ii spune Martei: «Eşti neliniştită şi supărată pentru multe lucruri, dar numai un singur lucru este necesar!»
          • Ieşi afara din timp. Din perspectiva egoului, acesta este un lucru rau şi te va face sa îţi fie frica. Dar dintr-o perspectiva mai vasta, a ieşi afara din timp este exact ceea ce este necesar pentru ca noua conştiinţa sa apară în aceasta lume.
          • Principala capcana de evitat este confuzia intre conţinut şi esenţa. Dictonul vechi, cunoaşte-te pe tine însuţi” indica spre esenţă, adevărata ta identitate. Numele tau, naţionalitatea, religia, opiniile tale, punctele tale de vedere politice, posesiile materiale,. Ce îţi place şi ce nu îţi place, dorinţe, frici, ambiţii, ca şi modul cum te vezi ca un succes sau o ratare, bun sau rau – de fapt istoria ta personala şi procesul de gândire – toate acestea sunt conţinut. Tot conţinutul se supune legii efemerului, şi daca încerci sa descoperi cine eşti tu în interiorul conţinutului, vei simţi frustarea iar şi iar. Şi aşa cum a arătat Buddha, vei suferi. Suferi pentru ca tu îţi obţii identitatea exclusiv din conţinutul vieţii tale. Un alt cuvânt pentru conţinut este forma. Acesta este egoul: identificarea cu forma. Când nu te mai identifici cu forma, egoul nu mai controlează nimic. aşa ca atunci când îţi dai seama ca nu eşti forma, ceea ce va ramane este ceea ce eşti tu cu adevărat. Da, ai putea spune ca nu mai ramane nimic, dar nu-i asa. Ceea ce ramane nu este forma, ci ESENŢĂ, căreia i-am putea spune şi spatiu interior. Spaţiul din care toate formele vin şi în care dispar. Filosofii antici chinezi l-au numit TAO. El este dincolo de timp. Este eternitatea, primordialul EU SUNT!
          • Poţi sa dezvolţi capacităţi şi abilităţi fara sa te identifici cu ele şi fara o dependenta interioara fata de rezultatul viitor al acţiunii. Când acţionezi fara ego apare o energie care se revărsă şi care este de fapt extrem de primitoare. Când te bucuri de momentul prezent, viitorul ce vine nu mai este primordial. Egoul propune activităţi ce ocolesc momentul prezent şi de aceea totul devine stresant şi frustrant.
          • Cu privire la psihologie, ea singura nu ne poate purta dincolo de disfuncţiile mintii omeneşti şi nu ne poate aduce o profunda transformare interioara a fiinţei umane, care este necesara acum pentru ca omenirea sa supravieţuiască. Psihologia este folositoare, totuşi, pentru ca ne învaţă cum sa recunoaştem egoul în variatele sale deghizări, astfel încât sa nu ne mai poată păcăli iarăşi şi iarăşi. Ce este personalitatea fara ego? Dansul universal al formelor – fascinant, dar efemer, care trece ca un nor.
          • Uita de situaţiile vieţii tale şi acorda atenţie vieţii. Momentele vieţii tale exista în timp. Dar viaţa ta este acum. Întâmplările din viaţa ta sunt conţinutul mintii. In schimb, viaţa ta este reala.
          • Nefericirea ta poluează nu numai fiinţa ta interioara, ci şi pe cea a celor din jurul tau, ca şi pshicul colectiv uman de care eşti indisolubil legat. Nici-o alta forma de viaţă de pe planeta nu cunoaşte negativitatea, doar oamenii, aşa cum nici-o alta forma de viaţă nu strica şi otrăveşte pământul, ci il susţine.
          • Cu LINIŞTEA vine şi pacea binefăcătoare.
          • Ma predau faptului cu care sunt mai tot timpul în legătură.
          • Când sunt singur, cea mai adâncă bucurie este sa fiu NIMENI!
          • Nu ma mai identific extern cu nimic. Ma duc simplu în linişte, cat mai adânc. Locul pe care-l iubesc cel mai mult este LINIŞTEA Nu pierd liniştea când vorbesc, deoarece cuvintele răsar atunci chiar din linişte. Când oamenii ma lăsa singur, nu mai ramane decât PACEA. Şi asta îmi place foarte mult!
          • Când transformarea interioara s-a întâmplat as putea spune ca a apărut o diferenţă. Starea simpla de a fi a fost aşa de completa şi de binecuvântată încât am pierdut tot interesul de a face ceva sau a interacţiona. Timp de câţiva ani m-am pierdut în Fiinţa. Am renunţat aproape complet sa fac ceva, dar destul cat sa ma păstrez în viaţă şi chiar şi asta a fost miraculos. Mi-am pierdut complet interesul pentru viitor. Modul cum sunt acum, este ca simt o diferenţă în viaţa mea intre a fi singur şi a interacţiona cu oameni, intre a fi şi a face. Iar a face a fost abandonat şi a rămas numai a fi. Era o fericire profunda, minunata, dar, dintr-un punct de vedere exterior, multi oameni au crezut ca mi-am pierdut minţile, ca am inebunit. Unii credeau ca e o nebunie SA LAS sa se duca toate lucrurile lumeşti pe care le-am obţinut. Ei nu înţelegeau ca nu le mai voiam şi nu mai aveam deloc nevoie de ele. aşa ca, diferenţa este acum intre a fi singur şi a ma întâlni cu oamenii. Şi asta e bine. Stiu ca trebuie sa fiu atent, pentru ca lucrul acesta sa nu se piardă şi sa nu ma pierd în a face. Nu cred ca se mai poate întâmpla asta vreodată, dar e nevoie de multa vigilenta!
          • Inima învăţăturii este simpla practica de a trai în momentul prezent! Este adevărat, desigur, ca fiecare trăieşte deja în momentul prezent, dar, din păcate, oamenii nu îşi dau seama de lucrul acesta şi atunci pretind ca trecutul şi viitorul sunt mult mai importante decât momentul prezent.
          • De fapt, întreaga ta viaţă se desfăşoară în spaţiul prezentului. Nimic nu exista în afara momentului de acum. Vorbesc de a trai clipa de fata, în mod conştient! Acesta este şi cel mai rapid mijloc de a ajunge dincolo de ego. Gândindu-te la trecut şi la viitor hrăneşti eul. Trecutul şi viitorul nu au nici o existenta reala, decât ca forme-gand în mintea ta şi în timp ce tu devii conştient de momentul prezent, toate vechile structuri ale mintii tale încetează sa mai opereze. După aceea, mintea nu îţi mai este stăpân, ci slujitor. Apare o noua stare de conştiinţă: PREZENTA. In loc de a nega momentul acesta – ceea ce este de fapt negarea vieţii de către ego – IL ACCEPŢI, il recunoşti şi ţi-l faci prieten din duşman. Când trăieşti aliniat la clipa aceasta, tu trăieşti pacea, dar şi puterea vieţii însăşi! In felul asta mergi dincolo de fericirea însăşi!

          • Nu ţie îţi e frica de LINIŞTE şi tăcere, ci egoului tau. Egoul apare din zgomotul neîncetat al mintii. Iubeşti liniştea pentru ca e inseparabila de ceea ce eşti în esenţă. Atunci când te bucuri de orice. Adânc. Când trăieşti frumuseţea, dragostea, sentimentul intens de a fi viu sau creativitatea – LINIŞTEA va fi acolo în fundal, chiar daca nu eşti conştient de ea în mod direct. Adevărata creativitate vine din starea de pace. Când devii conştient de liniştea care eşti, dimensiunea spirituala intra în viaţa ta, iar tu eşti ghidat atunci de o inteligenta mult mai vasta decât poţi cuprinde cu mintea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu