sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Sfaturi de Eckhart Toile 3


          Sfaturi de Eckhart Toile 3

          • Nu este nimic rau în a face lucruri noi, a iniţia activităţi, a explora trăiri noi, sa întâlniţi oameni, sa obţineţi cunoaştere şi experienta, sa va dezvoltaţi abilităţile voastre fizice şi mentale, şi sa creeati, orice sunteţi chemaţi sa imaginaţi în aceasta lume. Este minunat sa creeati şi este loc întotdeauna de mai mult, decât puteţi face voi! Acum întrebarea este: Va căutaţi pe voi înşivă, în ceea ce faceţi? Încercaţi sa adăugaţi mai mult la ceea ce credeţi ca sunteţi? Va străduiţi compulsiv, sa ajungeţi la următorul moment,. şi apoi la următorul,. şi iarăşi la următorul, sperând sa va găsiţi sentimentul de completitudine şi împlinire?
          • Preţul Fiinţării este cu adevărat important pentru voi! Ceea ce caută de fapt, sinele egotic, la nivelul povestii personale – acel vreau sa fiu special – ascunde faptul ca voi nu puteţi fi mai speciali decât sunteţi acum! Nu e vorba de speciali pentru ca sunteţi mai mult sau mai putin afectaţi decât oricine altcineva, ci pentru ca puteţi da un sens şi apreciere frumuseţii, şi vieţii din voi!
          • Când sunteţi prezenţi în acest moment, voi întrerupeţi continuitatea povestii voastre – trecutul şi viitorul. Atunci apare inteligenta adevărată şi bineînţeles iubirea! Singurul mod prin care iubirea poate veni în viaţa voastră nu este prin forma, ci prin spaţiul interior fara margini care este Prezentul. Iubirea nu are forma!
          • Folosiţi-vă mereu de aceste lucruri: Fiţi acolo unde sunteţi. Priviti în jurul vostru – doar priviti, nu interpretaţi! Priviti lumina,. Formele,. Culorile,. Texturile. Fiţi conştient de prezenta liniştită a fiecărui lucru.
          • Este o interconexiune intre toate fenomenele universului. Budiştii au ştiut asta dintotdeauna, iar fizicienii o confirma acum. Nimic din ceea ce se întâmplă nu este un eveniment izolat! Cu cat mai mult etichetam ceva, cu atât mai mult il izolam! Întreaga viaţă devine fragmentata prin gândirea noastră!
          • Fii sigur ca nu mai ai nici-o rezistenta în interiorul tau, şi nici-un pic de ura, nici-o negativitate: iubiţi-vă duşmanii”, a spus Iisus, care desigur înseamnă, sa nu mai aveţi duşmani”! Nu mai judecaţi!
          • Faceţi-vă un obicei: monitorizaţi-vă stările voastre mentale, şi emoţiile, prin auto-observare. Sunt în pace în acest moment? Este o întrebare buna pe care puteţi sa v-o puneţi frecvent! Sau puteţi sa va întrebaţi: ce se întâmplă în mine, în aceasta clipa?
          • Sa atingi adevăratul scop al vieţii!
          • Cuvintele sunt doar indicatoare. Ceea ce este comunicat se afla în spatele cuvintelor, dar le putem folosi în direcţia pe care o semnifica, şi asta e folositor.
          • Majoritatea oamenilor tratează clipa aceasta ca şi când ar fi un obstacol pe care trebuie să-l înfrângă. Dar pentru ca momentul prezent este viaţa însăşi, este o nebunie sa trăieşti astfel,. Viaţa!
          • In starea de conştientă, a face ceva, este o aliniere interna completa la momentul prezent – orice a-ţi face acum. A face,. Nu mai este atunci ceva primordial care se deplasează spre o finalitate, ci devine o deschidere care invita conştiinţa fara limite sa pătrundă în aceasta lume. A te alinia pe tine însuţi la clipa aceasta de acum, este a te alinia la singurul scop universal – scopul întregului! Care este telul lui? Naşterea şi înflorirea conştiinţei fara limite. Atunci întregul te v-a ghida în orice gândeşti şi faci!
          • A face lucrurile din starea de conştientă nelimitata, are trei modalităţi, depinzând de circumstanţe şi de natura activităţii. Ele sunt: acceptarea, bucuria şi entuziasmul. Daca nu este nici acceptare, nici bucurie, sau entuziasm în tot ceea ce faci, eşti în afara alinierii cu scopul universal. Atunci vei creea nefericire, şi suferinţa, într-o forma sau alta. Un mod de a defini egoul este şi acesta: o relaţie nepotrivita cu momentul prezent. Scopul formelor exterioare create de un mod de a face conştient este acela de a permite şi a lăsa conştiinţa fara limite sa apară în orice se face!
          • Daca umanitatea este gata pentru o transformare? Da. Am văzut semne care deja se întâmplă. Pentru prima data sunt mai multi oameni treziţi pe planeta noastră. De ce acum? Pentru ca daca nu ar fi o schimbare în conştiinţa umana, acum, ne-am distruge pe noi înşine şi poate şi planeta. Nebunia mintii egotice colective, amplificata de ştiinţă şi tehnologie, aduce repede specia noastră pe marginea prăpastiei. Te transformi sau mori: aceasta este singura noastră şansă, în momentul acesta.
          • Transformarea conştiinţei se întâmplă cu adevărat chiar daca lucrul acesta nu este spus la ştirile de asta seara. Daca se întâmplă destul de repede? Sunt optimist în legătură cu viitorul omenirii, mult mai mult acum decât atunci când am scris Puterea Prezentului. De fapt din cauza aceasta am şi scris cartea. Atunci nu prea credeam ca umanitatea mai poate supravieţui. Acum lucrurile sunt diferite. Vad mult mai multe motive de a fi încrezători.
          • Totuşi, aşa cum cred ca ştiţi, toate întrebările şi la fel toate răspunsurile sunt făcute din gânduri, dar adevărul a cea ce eşti tu cu adevărat NU este realizat prin gânduri. In cel mai bun caz, gândul poate fi de ajutor pentru cei care inca au nevoie de direcţionare, dar numai prin ABANDONAREA GÂNDIRII se poate revela adevărul pe sine!
          • Folosim des fraze ca, a te alinia cu adevărat vieţii” şi, sa te aliniezi interior la ceea ce este”. Cum ajungem sa fim nealiniaţi cu ceea ce este?
          — Probabil prin rezistenta, nepredare de sine în fata momentului prezent!
          • Atâta timp cat acel adevăr nu este recunoscut, atunci, apare suferinţă (care desigur ca e o parte a ceea ce este). Cu cat mai repede este recunscut, cu atât mai repede apare o noua dimensiune: conştientă prezenta. Aceasta este trezirea, transformarea, trancederea suferinţei. aşa ca atunci când zic sa te aliniezi la viaţă, vreau sa spun alinierea conştientă.
          • Nepredarea în fata momentului prezent este în cele din urma numai ne-recunoasterea ca tu eşti deja una cu ceea ce este! Aceasta este iluzia separării (care desigur şi ea îşi are locul adevărat înăuntrul totalităţii). aşa ca noi toţi suntem pe drumul de la inconştienta spre alinierea conştientă la viaţă!
         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu