vineri, 10 ianuarie 2014

Sfaturi 2

Sfaturi de Eckhart Toile 2

          • Pentru majoritatea oamenilor, gândirea este involuntara, compulsiva şi chiar vicioasa, ca un drog. Multi sunt torturaţi zilnic de minţile lor, de vocea din capul lor, care nu se opreşte niciodată din comentat.
          • Majoritatea stărilor emoţionale negative sunt cauzate de gândirea disfuncţională. Emoţiile sunt reacţii ale corpului la gânduri. De exemplu, nemulţumirile, resentimentele, vinovăţia. Dispar atunci când vocea din capul tau se opreşte şi nu îţi mai spune vechile ei povesti. Frica dispare şi ea atunci când mintea NU mai creează scenarii viitoare. de nici un fel! Corpul reacţionează la ele ca şi când ar fi o realitate prezenta.
          • Nu te preocupa de rezultatele acţiunii tale, ci doar acorda atenţie acţiunii însăşi. Rezultatul va veni prin propria lui voinţă! Aceasta este puterea practicii spirituale.
          • Toată negativitatea este produsa prin negarea prezentului. Anxietatea, apăsarea, tensiunile, stresul, îngrijorarea, toate formele de frica sunt cauzate de prea mult viitor sau trecut şi prea putin prezent. PREZENTUL este realitatea care dizolva trecutul şi viitorul!
          • Moartea este deschiderea transcedentei – posibilitatea de a şti cine eşti cu adevărat, dincolo de nume şi forma.
          • Suntem aici pentru a găsi, cea mai importanta dimensiune a existentei umane”, înăuntrul nostru. Ea este mai adâncă decât gândul şi nu este bazata pe cunoaşterea unor fapte noi, interesante, pe date noi. Lumea este deja plina de ele. Poţi apăsa orice buton media şi vei obţine informaţia de care ai nevoie. Suntem deja înecaţi de ele. Şi în cele din urma spre ce punctează toate acestea? Mai multa informaţie, mai multe lucruri. ca un mare shopping-mall.
          • Te găseşti oare pe tine însuţi prin creşterea capacităţii de a gândi şi analiza, prin acumularea de cat mai multe date şi mai mult conţinut? Poate, mai mult” sa salveze lumea? Totul este forma. Nu vei reuşi NICIODATĂ sa faci asta la nivelul formei! Nu le poţi aranja în mod corespunzător şi nu poţi acumula toate formele de care crezi ca ai nevoie pentru a te simţi cu adevărat împlinit! Poate uneori, totuşi, vei reuşi putin. Dar pentru scurt timp!
          • Ti se poate întâmpla, asa.ca totul sa funcţioneze minunat în viaţa ta – cu sănătatea stai bine, ai o relaţie deosebita, bani, avere, dragoste şi respect din partea celorlalţi oameni. Dar, asta nu durează mult timp şi apoi, deodata, ceva începe sa se năruie aici. Sau acolo. Fie în finanţe sau în relaţie,. cu sănătatea sau în munca pe care o faci sau poate în situaţiile de viaţă prin care treci. Toate astea pentru ca este în natura lumii formelor ca nimic sa nu rămână fix prea mult timp – şi astfel după o perioada, lucrurile încep sa se destrame. Din nou.!
          • Vocea din cap care nu se mai opreşte odată, comentariul – devine civilizaţia care este obsedata de forma şi de aceea NU ŞTIE NIMIC despre cea mai importanta dimensiune a existentei umane: SACRUL, nemărginită linişte şi pace, lipsa formei, Divinul., Ce vei dobândi de câştigi întreaga lume, dar te pierzi pe tine însuţi?”
          • Se poate spune ca sunt doua cai prin care poţi sa fii nefericit: neobţinând ceea ce vrei şi. Obţinând ceea ce vrei.
          • După ce oamenii ating ceea ce lumea spune ca este pentru ei necesar pentru a fi împliniţi – adică bogăţie, recunostere, prosperitate, realizări – nu după mult timp, totuşi ei nu se mai simt fericiţi. Nu se simt împăcaţi cu ei înşişi. Pentru ca nu au obţinut adevărata siguranţă, acel sentiment ca au ajuns la capăt pana la urma. Realizările lor nu le-au dat ceea ce ei căutau cu adevărat – pe ei înşişi! Nu le-au dat sentimentul de a fi adânc înrădăcinaţi în viaţă, aşa cum spune Iisus, plinătatea vieţii, viaţă întreagă!
          • Forma pe care o ia acest moment este poarta spre dimensiunea lipsita de forme. Este poarta strâmtă de care ne vorbeşte Iisus, care duce la viaţă. Da, este foarte îngustă: este chiar aceasta clipa!
          • Pentru a găsi poarta, trebuie doar SA TE OPREŞTI odată din scormonirea nesfârşită a trecutului şi viitorului povestii care este viaţa ta. Acolo sunt cărţi,. Povestiri şi tu le-ai rumegat tot timpul. aşa ca abandonează-ţi povestea. Nu este ceea ce eşti tu cu adevărat. De obicei, oamenii trăiesc purtând toată viaţa cu ei o povara, care este trecutul şi viitorul lor, o greutate – istoria lor personala, întotdeauna nefericita – şi fac asta pentru ca spera ca ii va face cândva, sa se simtă mai împliniţi în viitor. Dar asta nu se va întâmpla niciodată, aşa ca renunţă la aceasta continua căutare! Opreşte-te – nu mai căuta nimic! Abandonează aceasta căutare! E fara rost!
          • Nu poţi rezolva problemele pe care le ai prin gândirea îndârjită, doar creezi probleme. Prin. Gândire. Soluţia apare numai atunci când te opreşti din a gândi şi devii liniştit şi absolut prezent, fie şi numai pentru un moment. Apoi, un pic mai târziu, când gândul se întoarce, deodata ai o inspiraţie, care nu exista înainte.
          • Da drumul la gândirea excesiva şi vei vedea cum totul se va schimba miraculos! Relaţiile ti se vor schimba, pentru ca nu mai aştepţi şi nu mai ceri ca cealaltă persoana sa facă ceva pentru tine, sa îţi dea ceva, spre a-ţi întări şi creste egoul. Nu te mai compara cu ceilati şi nu mai încerca sa fii mai mult decât ei (şi toate astea numai pentru a-ţi întări egoul). Lasă-i pe toţi sa fie aşa cum sunt! Nu este nevoie să-i schimbi! Nu trebuie să-i faci sa se poarte altfel, numai ca sa fii tu fericit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu